Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden regelen de samenwerking met Anne Torfs, handel drijvend onder de naam “Positive Mind Flow”, maatschappelijke zetel is gelegen te 2930 Brasschaat, De Aard 13/2001, ingeschreven in het KBO register met nummer BE0784.537.186, en valt onder de bijzondere vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen. Voor verdere vragen kan je terecht bij info@positivemindflow.com of op de website www.positivemindflow.com .

Deze algemene voorwaarden hebben voorrang op alle andere of voorgaande voorwaarden van de klant. Bijkomende voorwaarden van de klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijke en uitdrukkelijk door mij, Anne Torfs, aanvaard zijn. De klant aanvaardt dat deze Algemene Voorwaarden van toepassing zijn op alle producten uit het online aanbod en elke aankoop die de klant plaatst bij Positive Mind Flow.

Artikel 1: Toepassing

  1. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassingen wanneer er online via de website of webshop iets uit het aanbod van Positive Mind Flow wordt aangekocht. Of wanneer het in persoon wordt afgesproken, aangekocht of vastgelegd. Bijvoorbeeld wanneer de klant na een wandelsessie meteen een volgende sessie boekt.

  2. Wanneer de klant iets uit het online aanbod van Positive Mind Flow aanvraagt of aankoopt via de website of webshop dan dient de klant de Algemene Voorwaarden uitdrukkelijk te aanvaarden. Dat wil zeggen dat de klant instemt met de toepasselijkheid van deze voorwaarden met uitsluiting van alle andere voorwaarden.

  3. Positive Mind Flow heeft het recht om ten allen tijden de Algemene Voorwaarden te herzien en aan te passen indien nodig zonder hierover voorafgaand te communiceren. Van zodra iets wordt aangekocht of aangevraagd door de klant zijn de Algemene Voorwaarden op dat moment van toepassing.

  4. De klant is zelf verantwoordelijk voor het juist doorgeven van alle gegevens tijdens het bestellen, aankopen of aanvragen van een item uit het online aanbod via de website of webshop van Positive Mind Flow. Door het plaatsen van een bestelling of boeken van een dienst via de website, bevestigt de Klant een natuurlijk persoon, handelingsbekwaam en minstens 18 jaar oud te zijn. Positive Mind Flow is niet verantwoordelijk voor bestellingen of aankopen die gebeuren door personen of entiteiten die niet aan de criteria voldoen of voor foutieve melding van gegevens door de klant.

Artikel 2: Overeenkomst en bestelproces

  1. Commerciële documenten en aanbiedingen, weergegeven op deze website, worden verstrekt ter informatie en vormen geen bindende overeenkomst of verplichting van Positive Mind Flow. Positive Mind Flow behoudt zich het recht voor om de inhoud van deze documenten en aanbiedingen te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, aan te passen, aan te vullen of in te trekken. Eventuele transacties zijn pas bindend na schriftelijke bevestiging door Positive Mind Flow.

  2. Deze schriftelijke bevestiging wordt overhandigd in de vorm van een bevestigingsmail na een inschrijving of aankoop via de website positivemindflow.com . De bevestiging kan enkel gegeven worden nadat de klant de algemene voorwaarden heeft bevestigd en goedgekeurd. Het kan zijn dat de bevestiging in de spamfolder terecht komt, de klant is echter zelf verantwoordelijk voor het toezien hiervan.

  3. Je bestelling of inschrijving bij Positive Mind Flow wordt pas als definitief beschouwd nadat je het bestelproces hebt doorlopen én je van ons een bevestiging hebt ontvangen via e-mail of een ander geschikt communicatiemiddel. Het doorlopen van het bestelproces alleen is nog niet genoeg om de bestelling als definitief te beschouwen. We sturen je een bevestiging om te laten weten dat alles in orde is en dat de bestelling of je inschrijving is ontvangen.

Artikel 3: Prijzen van fysieke producten en offline diensten

  1. De prijzen die je ziet op de webshop/website op het moment van je bestelling zijn de geldige verkoopprijzen. Deze prijzen worden ook weergegeven in het overzicht van je bestelling. Alle prijzen zijn in euro en inclusief BTW en andere belastingen die door de overheid worden opgelegd. Het bedrag van een fysiek product wordt onmiddellijk geint bij aankoop en kan niet achteraf of met uitstel betaald worden.

  2. Indien je na je aankoop nog graag een factuur wenst kan je die aanvragen via info@positivemindflow.com aan een meerkost van €5,00.

  3. Fysieke diensten omvatten live 1:1 sessies, wandelsessies, vrouwencirkels, workshops, bijeenkomsten en evenementen. De prijzen voor deze diensten worden helder weergegeven op de website. Online betaling geldt als een reservering voor de aangeschafte dienst, zelfs bij betaling in termijnen.

Artikel 4: Prijzen van online producten en diensten

  1. Bij het voltooien van je bestelling bieden sommige online diensten of producten je de optie om in termijnen te betalen. Als je hiervoor kiest, selecteer dan deze optie tijdens het bestelproces. De eerste betaling moet handmatig worden uitgevoerd. Zodra deze is bevestigd worden de daaropvolgende betalingen automatisch maandelijks van je rekening afgeschreven.

  2. Bij betaling via factuur dient de klant de factuur binnen de vastgestelde termijn te betalen. Als de klant deze termijn niet naleeft, behoudt Positive Mind Flow het recht om het openstaande bedrag met 10% te verhogen. Daarnaast kan het niet nakomen van de betalingsverplichting leiden tot het tijdelijk verlies van toegang tot het aangevraagde traject, totdat de betaling is voldaan. Als het bedrag, inclusief eventuele verwijlinteresten, niet tijdig wordt voldaan, zal de klant definitief de toegang verliezen. Het openstaande bedrag, vermeerderd met verwijlinteresten, dient alsnog te worden betaald.

Artikel 5: Betaling

  1. Positive Mind Flow biedt diverse veilige elektronische betaalopties aan via het Plug&Pay-betalingssysteem en de betalingsvoorwaarden van Mollie, een systeem dat gekoppeld is aan Plug&Pay. Door een bestelling te plaatsen en online te betalen via de website/webshop van Positive Mind Flow, verklaart de klant bovendien op de hoogte te zijn van de algemene voorwaarden van de betalingsprovider en stemt hij ermee in hieraan gebonden te zijn.

  2. Elke bestelling wordt pas bevestigd en verwerkt nadat de bijbehorende betaling vooraf is ontvangen, tenzij anders aangegeven.

Artikel 6: Verzendkosten, levering & risico

  1. Producten die via de website/webshop besteld worden, worden pas ter beschikking gesteld of geleverd na ontvangst van betaling die overeenkomt met één van de vermelde opties in voorgaande artikels van de huidige algemene voorwaarden.

  2. De externe verzending van producten wordt verzorgd door een derde partij. De overdracht van risico voor de goederen gebeurt op het moment van de overeenkomstssluiting bij standaard verzending. Vanaf dat moment draagt de klant het risico.

  3. Positive Mind Flow kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor vertraagde leveringen, verlies van pakketten door derden, onvoorziene omstandigheden of overmacht. Ook is Positive Mind Flow niet aansprakelijk voor eventuele vertragingen of het uitblijven van levering door het handelen van de derde partij. Indien een bestelling niet binnen de verwachte tijd wordt geleverd, zal Positive Mind Flow echter alle mogelijke inspanningen leveren om de bestelde producten alsnog zo snel mogelijk te laten bezorgen.

  4. Positive Mind Flow draagt geen verantwoordelijkheid voor mogelijke schade aan de bestelde goederen die is opgetreden tijdens de levering door een externe partij. Neem contact op met Positive Mind Flow zodat we samen een passende oplossing kunnen vinden.

Artikel 7: Aansprakelijkheid, onvoorziene omstandigheden, vrijwaring & uitsluiting

  1. Met uitzondering van de expliciete verplichtingen die Positive Mind Flow aangaat volgens deze algemene voorwaarden, is de aansprakelijkheid van Positive Mind Flow beperkt tot de aansprakelijkheid die wettelijk verplicht is.

  2. Positive Mind Flow verbindt zicht ertoe om de website en webshop 7 dagen per week, 24 uur per dag toegankelijk te houden. Desondanks kunnen onderbrekingen optreden, bijvoorbeeld door gepland onderhoud, website- of netwerkupdates, of andere oorzaken buiten de controle van Positive Mind Flow. Het bedrijf kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verliezen of schade als gevolg van dergelijke onderbrekingen. Evenmin is Positive Mind Flow aansprakelijk voor schade die direct of indirect voortvloeit uit het gebruik van de website of webshop, de mogelijkheid om online bestellingen te plaatsen, of enige andere handeling van de klant of een derde, ongeacht of deze wordt veroorzaakt door een fout, nalatigheid, zoals bijvoorbeeld een ontwerp-, materiaal- of fabricagefout aan het product. Het bedrijf draagt geen persoonlijke informatieplicht met betrekking tot online bestellingen.

  3. Positive Mind Flow is niet aansprakelijk voor producten (zowel online als offline) waarvan de klant vindt dat ze niet het gewenste resultaat of effect hebben. Veel van onze producten worden met zorg en toewijding met de hand gemaakt. Omdat elk handgemaakt product uniek is, kan het enigszins verschillen van het getoonde resultaat op de website of in de webshop. Dit geldt ook voor producten die intuïtief zijn afgestemd op de klant. In geen geval kunnen dergelijke producten worden geretourneerd of vergoed.

  4. Positive Mind Flow is niet aansprakelijk voor enige materiële of lichamelijke schade, indirecte schade of gevolgschade die de Klant en/of zijn medewerkers kunnen lijden om welke reden dan ook.

  5. Voor zover enige aansprakelijkheid toch weerhouden zou worden, dan is deze beperkt tot terugbetaling van de prijs van het product of de opleiding.

  6. De website dient uitsluitend ter verstrekking van algemene informatie over de producten en activiteiten van Positive Mind Flow aan de Klant. Positive Mind Flow zet zich naar beste vermogen in voor toegang, het bestelproces, de levering en andere diensten, maar kan enkel een inspanningsverbintenis aangaan.

  7. Positive Mind Flow kan op de pagina’s van haar website links naar andere internetsites plaatsen. Positive Mind Flow is echter niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze sites, de geadverteerde producten, diensten of andere materialen van externe bronnen of voor veronderstelde of werkelijke schade of verliezen die het gevolg kunnen zijn van het gebruik of de verbinding met dergelijke sites of externe bronnen.

Artikel 8: Annuleringen & ziekte

  1. De klant heeft de mogelijkheid om een dienst (zowel online als offline) kosteloos te annuleren tot 14 dagen voor de geplande startdatum van de desbetreffende dienst. In dit geval zal de klant het volledige bedrag terugvorderen zonder enige extra kosten. Bij laattijdige annulering (13 dagen voor de overeengekomen uitvoeringsdatum) heeft de klant geen recht op terugbetaling.

  2. Bestellingen van (online) producten kunnen niet geannuleerd worden, noch geretourneerd eens het product werd ontvangen, aangezien het product geleverd werd tijdens de herroepingstermijn van de digitale aankoop.

  3. Bij ziekte of overmacht zal Positive Mind Flow onmiddellijk contact opnemen met de klant om de gemaakte afspraak opnieuw te plannen. In het geval van een evenement met meerdere deelnemers, zal Positive Mind Flow alle betrokkenen zo spoedig mogelijk informeren. Indien mogelijk wordt het evenement verplaatst naar een latere datum. Als dit niet haalbaar is, ontvangt elke klant die een plek had gereserveerd het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug. Ook als een klant niet langer aanwezig kan zijn, wordt het aankoopbedrag binnen dezelfde termijn terugbetaald.

Artikel 9: Intellectuele eigendom

Ontwerpen, concepten, creaties, materiaalkeuze, illustraties, logo’s, tekeningen, foto’s, afbeeldingen, verwaardiging en fabricagemethodieken, (product-)omschrijvingen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, e.d. die ontwikkeld en/of gebruikt worden door Positive Mind Flow, in welke vorm dan ook, zijn en blijven eigendom van Positive Mind Flow, evenals enige documentatie die desaangaande ter beschikking gesteld zou worden van de Klant of op de webshop zou worden geplaatst. Publicatie of andere vormen van openbaarmaking hiervan kan alleen na verkregen schriftelijke toestemming van Positive Mind Flow. Tenzij anders aangegeven. Alle bronnen en eigenaars van materiaal waarvan de intellectuele eigendom niet aan Positive Mind Flow gegeven is, staat vermeld in het Privacy Beleid op de website.

Artikel 10: Klachten

Als je bezwaren hebt over een ontvangen factuur, dien je deze binnen 7 kalenderdagen na de factuurdatum schriftelijk en aangetekend aan Positive Mind Flow kenbaar te maken. Positive Mind Flow heeft het recht om eventuele vorderingen aan derden over te dragen, en kan ook haar verplichtingen tegenover jou geheel of gedeeltelijk overdragen. In een dergelijk geval blijft Positive Mind Flow echter verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van deze verplichtingen. Jij, als opdrachtgever, hebt niet het recht om je rechten en/of plichten ten opzichte van Positive Mind Flow over te dragen aan anderen.

Eventuele andere klachten dien aan Positive Mind Flow gericht te worden.

Artikel 11: Toepasselijk recht & bevoegde instanties

  1. Deze algemene voorwaarden en de bredere juridische relatie tussen Positive Mind Flow en de klant vallen onder de Belgische wet, zelfs indien een bestelling vanuit het buitenland wordt geplaatst. Het Weens Koopverdrag met betrekking tot internationale koopovereenkomsten uit 1980 is uitdrukkelijk niet van toepassing.

  2. Door gebruik te maken van onze diensten aanvaardt de Klant dat elektronische gegevens als bewijs kunnen dienen in het geval van geschillen. Dit omvat elektronische communicatie zoals e-mails en digitale documenten.

  3. Alle mogelijke geschillen voortvloeiend uit of gerelateerd aan de juridische relatie tussen Positive Mind Flow en de Klant zullen uitsluitend worden behandeld door de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Positive Mind Flow – laatste update: januari 2024

error: Content is protected !!
Scroll naar boven